top of page
  • Foto van schrijverLies

Stalen deuren van Lies

Bijgewerkt op: 23 okt. 2022

Stalen deuren zijn écht wel de trend van afgelopen jaar en dit blijft ook wel even! Wij begrijpen dit helemaal. Want een stalen deur maakt echt het verschil in je interieur. Onvoorstelbaar.


Samenwerking met Huizedop

Ook Huizedop heeft zich hier een tikkie in vergist! Destijds belde Lies haar vol enthousiasme op: "DOP! we gaan een deur in je huis knallen.. even nadenken wat je wilt, kleur, verdeling enzo en dan gaan we het regelen.""Ehm...", zei Judith. "Maar Lies, ik heb veel vragen en hoe zit dit dan allemaal?". Ik kan me voorstellen dat deze vraag ook bij jullie leeft... dus hieronder vertel ik je graag meer over de mogelijkheden van een stalen deur in jouw interieur.

Stalen deuren

Een op maat gemaakte stalen deur zorgt voor een complete transformatie. Door die saaie, vaak witte, binnendeur te vervangen voor een strakke stalen binnendeur creëer je een ware eyecatcher in je interieur. Een stalen deur zorgt in combinatie met het glaswerk voor een betere doorkijk en meer licht en sfeer in jouw woning.Stalen deuren door Staal van Lies

Goed om te weten: bij Staal van Lies stoppen we echt al onze liefde, passie en creativiteit in onze deuren. Hierin zijn we anderen nét een stapje voor. We hebben een prachtige lijn stalen deuren met een mega strakke afwerking, prachtige coatings en vernieuwende ontwerpen en innovatieve ideeën. Daarnaast gebeurt het gehele proces in eigen huis; ontwerpen, inmeten, deur maken en het plaatsen! Korte lijnen, duidelijkheid en vooral veel meedenken.


Wat maakt onze stalen deuren zo uniek?

Door het continue blijven meedenken, bewegen en verbeteren hebben we nu deuren die gemaakt zijn van hele slanke roedes! Hierdoor oogt je deur niet zwaar en lijkt je huis optisch groter en ruimer! Dit is echt het grootste verrassingseffect.


Daarnaast werken we al onze scharnieren weg in onze deuren, dus minimale speling en zo houden we kou (en het gegil van de kinderen) ver weg!


Je kunt bij ons kiezen uit elke RAL-kleur en vele opties voor het poedercoaten. Poedercoaten is echt een aanrader. Poedercoaten is namelijk kras vast, zorgt voor een optimale kleurbeleving en je hebt de keuze uit een matte of glimmende afwerking.


Welke soorten stalen deuren zijn er?

We bieden een ruim assortiment aan taatsdeuren, schuifdeuren, kozijndeuren, complete stalen wanden en douchewanden. Hieronder vind je een korte uitleg en leggen we de verschillende soorten stalen deuren aan je uit. Hoe werkt welk systeem nu precies en wat is voor mij dan de beste optie? Laat je ook vooral inspireren door de foto's van onze projecten!


Taatsdeuren

Een taatsdeur is een draaiende deur die roteert op een verticale as, een spindel. Een taatsdeur verschilt van een reguliere scharnierdeur waarbij de scharnieren aan de zijkant van de deur en de aangelegen wand zijn bevestigd. Een taatsdeur is een prachtig systeem. De taatsdeur geeft je de optie om beide kanten open én dicht te gaan. Hij valt altijd rustig dicht door ons speciaal geïntegreerde taatssysteem en hij kan, als je wilt, open blijven staan op 90 graden. Door het gebruik van een taatsdeur gebruik je de ruimte optimaal en zorg je ervoor dat de ruimte optisch groter is en dus echt ruimer aanvoelt.


Taatsdeuren bevestigen we in je plafond en in de vloer. Vloerverwarming? No worries, onze mannen hebben hier apparatuur voor en anders gebruiken ze speciaal gemaakte pluggen.


Stalen schuifdeuren

Een stalen schuifdeur neemt geen ruimte in beslag. Het softclose schuifsysteem zorgt ervoor dat de deur geruisloos dicht gaat. De schuifdeur schuift over een rail die boven de opening van de deur loopt. Voor extra stevigheid kan er ook een rail over de vloer worden gelegd. De rail kan zichtbaar worden geplaatst, maar kan ook worden verborgen. Een schuifdeur bespaart ruimte en vloer- oppervlak. Bij het open- en dichtgaan hoeft hij niet te draaien. Hierdoor is een stalen schuifdeur ideaal voor kleinere ruimtes.


Stalen kozijndeuren

Een stalen kozijndeur wordt vaak gekozen, omdat een kozijndeur al vaak standaard in een huis zit. Een stalen kozijndeur hangt met twee of meer scharnieren aan de zijkant in een kozijn of aan de muur. De deur draait een kant op (naar binnen of buiten). Een stalen kozijndeur kan binnen het kozijn vallen (stompe deur) of deels over het kozijn vallen (opdekdeur). Het voordeel van de eerste optie is dat de deur lijkt weg te vallen in de muur.


Een opdekdeur heeft vaak een extra rand rond de deur. Hij sluit ook wat beter en houdt hierdoor beter geluid tegen. Scharnierdeuren kunnen ook als dubbele deur worden toegepast, dat heet een stolpdeur.


Stalen wanden & roomdividers

Wel aparte ruimtes creëren, maar liever geen deur? Denk eens aan een stalen glazen wand. Ideaal om te spelen met soorten glas en heerlijk om out of the box te doen met de vakverdeling. We maken ze ook nog zo, dat ze op meerdere plekken kunnen worden ingezet. Ideaal voor als je de woonkamer en de speelkamer van elkaar wilt scheiden op een stijlvolle manier.


Past een stalen binnendeur in mijn interieur?

Een stalen binnendeur is een ware eyecatcher in je interieur. Een stalen deur zorgt voor flink extra daglicht en is ideaal als deur tussen de hal en de woonkamer. Ook in een open keuken, in de speelkamer of de werkplek is een stalen deur een mooie optie. Het zorgt voor instant ruimtelijkheid en geeft je interieur een strakke, moderne touch.


Een stalen deur voor elke woonstijl

Een stalen deur wordt vaak geassocieerd met een industriële woonstijl. Maar dankzij het slanke en minimalistische profiel zijn stalen deuren ook erg mooi in een Scandinavisch of juist meer landelijk interieur. Bovendien zijn stalen deuren niet alleen verkrijgbaar in zwart en donkergrijs, maar bijvoorbeeld ook in mintgroen of wit. Mooi als je van een lichte en minimalistische look houdt.


Mogelijkheden vakverdeling stalen deur

Zoals al eerder gezegd. Onze maatwerk stalen deuren zijn volledig naar jouw wensen samen te stellen. Ook is er qua vakverdeling veel mogelijk. Bij de vlakverdeling van jouw stalen deur is het goed om rekening te houden met wat je wilt benadrukken: de hoogte of breedte van een ruimte. Door bijvoorbeeld vijf of meer gelijke vlakken te stapelen, lijkt een deur langer. Let ook op het doorzicht. Hoe meer glas, hoe meer licht en transparanter. Uiteraard kijken wij van Staal van Lies graag met je mee zodat we samen jouw ideale stalen deur creëren.


Voordelen van een stalen deur

Een stalen deur zorgt voor meer warmte en licht in je interieur. Daarnaast heeft een stalen deur nog meer voordelen:

  • Een stalen deur wordt volledig op maat gemaakt. Bij Staal van Lies denken we echt met je mee en kijken we naar jouw persoonlijke wensen en je interieur. Op deze manier gaan we voor de perfecte stalen deur voor jou.

  • Een stalen deur is sterk en vormvast. De smalle randen en roedes zien er niet alleen prachtig uit, maar zijn ook stevig. En doordat er relatief veel glas in een stalen deur kan, zorgt een stalen deur direct voor veel licht en een enorm gevoel van ruimte.

  • Staal is erg duurzaam en gaat tot wel vijftig jaar mee. Bovendien is staal brandveilig.

  • Een stalen deur kent diverse mogelijkheden: van schuifdeur tot taatsdeur. Onze stalen deuren zijn bovendien verkrijgbaar in meerdere kleuren en afwerkingen.

  • Een stalen deur heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Af en toe afnemen met een vochtige doek is meer dan voldoende.


Twijfel je of een stalen deur past bij jouw wensen en je interieur of wil je graag de verschillende mogelijkheden in het echt bekijken? In onze showroom hebben wij diverse stalen deuren waardoor je een goed beeld krijgt van de uitstraling en vele opties die een stalen deur biedt. Kom langs in de winkel en voel, beleef en zie hoe we onze passie terug laten zien in dat wat we het liefste doen!


Heb je nog vragen? Let us know & we denken met alle liefde samen met je mee om van jouw huis echt je thuis te maken!


Liefs,

Nathalie, Ellen & Lies

Staal van Lies
3.520 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page